ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Γεωργία Λοκρίδου

Η Γεωργία Λοκρίδου αποφοίτησε από το Τμήμα της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1981. Είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και γραμμένη στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Μέχρι το 1983 δούλεψε ως ασκούμενη δικηγόρος στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτος και στο ιδιωτικό δικηγορικό γραφείο του Γ. Παπαδόπουλου. Από το 1983 έως το 1987 συνεργάστηκε με το δικηγορικό γραφείο Ν. Γεωργιλά και Συνεργατών με κύρια ενασχόληση τους τομείς του Αστικού και Ποινικού Δικαίου.

Από το 1987 μέχρι το 1992 συνέχισε την άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος σε δικό της γραφείο όπου ασχολήθηκε με όλους τους τομείς του Αστικού και Εμπορικού Δικαίου και εξειδικεύτηκε στα τροχαία ατυχήματα. Το 1993 ξεκίνησε την επαγγελματική της δραστηριότητα στην Τράπεζα Πειραιώς ως δικηγόρος και παράλληλα άσκησε το επάγγελμά της στο ιδιωτικό γραφείο της στην Πλατεία Κάνιγγος (Βερανζέρου 5), με αντικείμενο το Αστικό Δίκαιο και την συμβουλευτική εταιρειών και επιχειρήσεων.

Από το 2004 ανέλαβε διευθύντρια του Τομέα Ρευστοποίησης Απαιτήσεων και Εμπράγματων Εξασφαλίσεων της Τράπεζας Πειραιώς. Το 2008 έγινε Διευθύντρια της Νομικής Διεύθυνσης Corporate – Shipping – Ρευστοποίησης Επιχειρηματικών Απαιτήσεων και Εμπράγματων εξασφαλίσεων της Τράπεζας. Τέλος από τον Ιούνιο του 2015 μέχρι σήμερα είναι Νομικός Σύμβουλος στην Μονάδα Κανονιστικής Συμμόρφωσης (Compliance Group) του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς. Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά.

Ελένη Βαλσαμίδη

Η Ελένη Βαλσαμίδη αποφοίτησε από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Σχολή Νομικών, Οικονομικών, Πολιτικών Επιστημών – Τμήμα Νομικής το 1984. Από το 1982 μέχρι το 1984 παρέδιδε ιδιαίτερα και ομαδικά μαθήματα Εργατικού Δικαίου και Φιλοσοφίας στα Νομικά Φροντιστήρια Παν. Παναγιώτου. Από το 1984 μέχρι το 1988 διατηρούσε δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα επί της οδού Φειδίου 6, με αντικείμενο ενασχόλησης το Εμπορικό, Εταιρικό και Αστικό Δίκαιο.

Μέχρι το 2003 τέλεσε μέλος της εταιρείας Νικολάου Ρεμαντά (Τσακάλωφ 8) με βασική ενασχόληση το Εμπορικό και Αστικό Δίκαιο. Παράλληλα από το 1995 έως και το 2005 ήταν Νομική Σύμβουλος του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας, με αντικείμενο το Εμπορικό και Αστικό Δίκαιο. Από το 2000 μέχρι το 2003 ήταν Νομική Σύμβουλος της εταιρείας «LOGISYS AE», όπου ασχολήθηκε με το Εμπορικό, Εταιρικό και Εργατικό Δίκαιο.

Το 2003 ξεκίνησε την επαγγελματική της δραστηριότητα στην Τράπεζα Πειραιώς ως δικηγόρος με πάγια αντιμισθία και βασικό αντικείμενο το Εμπορικό, Εταιρικό, Εμπράγματο και Τραπεζικό Δίκαιο. Από το 2008 μέχρι το 2013 ανέλαβε Διευθύντρια Τομέα στην Διεύθυνση Δικαστικού της Τράπεζας στον τομέα Εμπράγματων Εξασφαλίσεων και Ειδικών Χρηματοδοτήσεων (ενδεικτικά δανειοδοτήσεις Δήμων και δημοτικών επιχειρήσεων, ενασχόληση με ζητήματα Πράσινης Επιχειρηματικότητας και Αναπτυξιακών νόμων). Γνωρίζει Αγγλικά και Ιταλικά.

Συνεργάτες